Heeft u een chronische indicatie?

Heeft u een chronische indicatie, dan wordt een bepaald aantal behandelingen uit een, door uzelf afgesloten aanvullende verzekering, geheel of gedeeltelijk vergoed. Daarna vervalt u in de basisverzekering, waarvoor een jaarlijks eigen risico geldt. Daarna wordt alles vergoed vanuit de basisverzekering.

Wij raden u aan met uw zorgverzekeraar contact op te nemen, zodat u zeker bent waar u voor verzekerd bent en wat u vergoed krijgt. Het is niet de verantwoordelijkheid van uw fysiotherapeut om dat bij te houden of na te gaan bij uw zorgverzekeraar.

Na het aantal in de aanvullende verzekering vastgelegde behandelingen worden de behandelingen zoals aangegeven vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van deze behandelingen worden door de zorgverzekeraar meegeteld in het totaal van het eigen risico. In 2017 bedraagt dit een maximum van 385 euro.

Het is uw eigen verantwoordelijkheid dat u, voordat u met de behandeling begint, bij uw zorgverzekeraar checkt of u voldoende aanvullend verzekerd bent. Indien u niet aanvullend verzekerd bent, zult u een nota ontvangen van de zorgverzekeraar of van ons.