Fysiotherapie

fysiotherapie-afbeeldingFysiotherapie kan helpen bij klachten van het bewegingsapparaat. Daaronder verstaan we klachten aan spieren, pezen, banden of gewrichten. Maar ook bijvoorbeeld neurogene klachten en problemen met de bloedsomloop.

Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten, pezen, spieren of zenuwen niet goed werken. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht, pees, spier of zenuw de oorzaak van de klacht. Soms ontstaan juist klachten door niet of te weinig belasten. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen de klachten een uitstralende pijn geven naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kunnen de klachten verminderd of verholpen worden.

Behandelmogelijkheden

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

  • verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam
  • optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
  • pijn verminderen

Als u voor het eerst bij de fysiotherapeut komt, worden allereerst uw klachten besproken en een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Vervolgens worden de behandelmogelijkheden met u doorgenomen. Mogelijke vormen van behandeling zijn oefentherapie, houdingsadviezen, ontspanningstechnieken, tapen, massage. Ook het gebruik van gespecialiseerde apparatuur en technieken is mogelijk.

De gekozen methode en het aantal behandelingen zijn afhankelijk van uw klachten en hoe op de behandeling reageert.

U kunt direct bij ons terecht voor al uw vragen of klachten op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie. U heeft hier dus geen verwijzing van een huisarts of specialist voor nodig.